Receptas (pagal "Der leckere Kalender 2009", GU leidykla)
(4 porcijos)
1 svogūnas
4-5 v. š. sviesto
250 g virtų kaštainių
4 v. š. saldaus baltojo vyno
1 l sultinio (galima, žinoma, pačių virto, bet aš naudojau "Alnatura Hühnerbrühe")
2-3 čiobrelių stiebų bei kelių šakelių patiekimui
druskos
pipirų
1-2 prinokusios kriaušės
200 g grietinėlės
Apkepkite svogūną su 2 šaukštais sviesto ir 200 g kaštainių. Įpilkite baltojo vyno, užpilkite sultiniu ir pavirkite apie 5 minutes. Paskaninkite druska bei pipirais, sudėkite čiobrelių lapelius. Jei neturite šviežio čiobrelio, tiks ir džiovinti. Sriubą sutrinkite rankiniu maišytuvu iki kreminės konsistencijos. Keptuvėje išlydikite likusį sviestą ir paskrudinkite 50 g kaštainių, tuomet sudėkite kubeliais pjaustytas kriaušes ir trumpai patroškinkite. Į lėkštes įpilkite sriubos, įdėkite kelis šaukštus kriaušių bei kaštainių, įmaišykite grietinėles, puoškite čiobrelio šakele ir tiekite su prancūzišku batonu ar duonos skrebučiais.
Skanaus!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen