Mittwoch, 22. August 2012

Marinuoti baklažanai

Prieš pradėdama rašyti šį blogą, dalinausi receptais su draugais bei pažįstamais facebooke ir noriu įkelti keletą man labiausiai patikusių ir jums :). 


Receptas


3 baklažanai
alyvuogių aliejaus kepimui
druskos
2-3 česnako skiltelės
gerą saują petražolių, citrininės melisos, baziliko (galite imti tik tas žoleles, kurias mėgstate)
2 laimų (arba citrinų) sulčių
apie 50 ml alyvuogių aliejaus marinatui

Baklažanus nuplaukite, nupjaukite kotelius ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais. Pabarstykite griežinėlius druska, sudėkite juos į puodą, paslėkite ir palaikykite bent 30 minučių (išbėgs kažkiek sulčių, ir baklažanai suminkštės). Nuplaukite juos po vandeniu, nusausinkite ir sudėkite ant alyvuogių aliejumi išteptos skardos vieną šalia kito (man gavosi kaip tik viena skarda). Apšlakstykite gabalėlius aliejumi ir kepkite apie 200 ° C orkaitėje, kol gražiai parus. Kol kepa, paruoškite marinatą: susmulkinkite 2-3 česnako skilteles, prieskonines žoleles. Išspauskite 2 laimų (ar citrinų) sultis, įpilkite apie 50 ml aliejaus ir viską išmaišykite. Aš druskos papildomai nedėjau, kadangi baklažanai vis tik kažkiek sūrumo perėmė gulėdami puode su druska. Baklažanus sluoksniuokite inde, kiekvieną sluoksnį apšlakstykite marinatu ir palikite bent kelioms valandoms šaldytuve. Mhh, skanaus! Labai tiktų prie kokio šašlyko ir su natūraliu jogurtu :) Bet mes skanavome tiesiog su duona kaip antipasti ;)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen