Prieš pradėdama rašyti šį blogą, dalinausi receptais su draugais bei pažįstamais facebooke ir noriu įkelti keletą man labiausiai patikusių ir jums :).
Receptas
3 baklažanai
alyvuogių aliejaus kepimui
druskos
2-3 česnako skiltelės
gerą saują petražolių, citrininės melisos, baziliko (galite imti tik tas žoleles, kurias mėgstate)
2 laimų (arba citrinų) sulčių
apie 50 ml alyvuogių aliejaus marinatui
Baklažanus
nuplaukite, nupjaukite kotelius ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio
griežinėliais. Pabarstykite griežinėlius druska, sudėkite juos į puodą,
paslėkite ir palaikykite bent 30 minučių (išbėgs kažkiek sulčių, ir
baklažanai suminkštės). Nuplaukite juos po vandeniu,
nusausinkite ir sudėkite ant alyvuogių aliejumi išteptos skardos vieną
šalia kito (man gavosi kaip tik viena skarda). Apšlakstykite gabalėlius aliejumi ir kepkite apie 200 ° C orkaitėje, kol
gražiai parus. Kol kepa, paruoškite marinatą: susmulkinkite 2-3 česnako skilteles, prieskonines žoleles. Išspauskite 2 laimų (ar citrinų) sultis, įpilkite apie
50 ml aliejaus ir viską išmaišykite. Aš druskos papildomai nedėjau, kadangi
baklažanai vis tik kažkiek sūrumo perėmė gulėdami puode su druska.
Baklažanus sluoksniuokite inde, kiekvieną sluoksnį apšlakstykite marinatu ir
palikite bent kelioms valandoms šaldytuve. Mhh, skanaus! Labai tiktų prie kokio šašlyko
ir su natūraliu jogurtu :) Bet mes skanavome tiesiog su duona kaip antipasti ;)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen