Taip, aš mėgstu tortus. Bet man atrodė, jie būtinai turi būti pertepti kremu. Maniau, kitaip bus per sausi ir nuobodūs. O nuomonę pakeičiau išbandžiusi tortą pagal originalų Sacher šeimos receptą (http://www.kirchenweb.at/kochrezepte/kuchen/original_wienersachertorte/). Kas ten žino, kaip yra iš tikrųjų, gal tai eilinė propaganda..? Svarbiausia visgi, kad tortas buvo nuostabus! Ir džiugino mane, kaimynus bei mano anytą, kuri šiuo metu svečiuojasi pas mus.
Receptas
Biskvitui:
140 g sviesto + 40 g cukraus
6 tryniai (L dydžio)
140 g ištirpinto šokolado (aš naudojau 70 % kakavos turintį šokoladą "Alnatura Feine Bitter")
6 baltymai + žiupsnelis druskos + 100 g cukraus
110 g miltų ir 30 g kakavos miltelių (galima įdėti 1/2 a. š. kepimo miltelių)
6 tryniai (L dydžio)
140 g ištirpinto šokolado (aš naudojau 70 % kakavos turintį šokoladą "Alnatura Feine Bitter")
6 baltymai + žiupsnelis druskos + 100 g cukraus
110 g miltų ir 30 g kakavos miltelių (galima įdėti 1/2 a. š. kepimo miltelių)
Abrikosų uogienės (apie 250 g)
Šokoladiniam glajui:
Šokoladiniam glajui:
125 g kartaus šokolado
15 g kakavos
125 g cukraus
apie 65 ml vandens
125 g cukraus
apie 65 ml vandens
Plaktos grietinėlės (be cukraus) patiekimui.
Ruošdama bet kokią biskvito masę visuomet pirmiausia išplaku baltymus, kadangi netenka papildomai plauti mikserio šluotelių (tikiuosi, tos dalys lietuviškai vadinasi būtent taip (?)). Jei plaktumėte trynius pirmiau, jas būtina gerai išplauti, nes baltymai neišsiplaks iki purumo, jei į juos papuls bent lašelis trynio. Taigi, išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki purumo (jie turi būti tokie stangrūs, kad pavertus indą su baltymais, neiškristų). Suberkite 100 g cukraus ir išplakite dar kartą.
Kitame puode išplakite (štai dabar galite nesivarginti plauti šluotelių) kambario temperatūros sviestą su 40 g cukraus iki purumo, toliau beplakdami sudėkite trynius po vieną, suberkite miltus ir kakavos miltelius. Į miltus įmaišiau pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, kad biskvitas "nesumąstytų" neiškilti (originaliame recepte kepimo miltelių nededama).
Į gerai išplaktą masę dalimis įmaišykite išplaktus baltymus. Neperplakite!
Masė be baltymų |
Masė įmaišius išplaktus baltymus |
Kepkite 26 cm skersmens torto formoje, išklotoje kepimo popieriumi, iki 160–170° C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Atvėsusį
biskvitą išimkite iš formos ir perpjaukite į 2 dalis. Pertepkite šilta
abrikosų uogiene ir uždėkite vieną ant kito. Torto viršų ir šonus aptepkite
likusia uogiene (pašildyta geriau tepasi).
Šokolado glajui (verta paminėti, kad jis nuostabus, ir aš būtinai jį pritaikysiu kada nors ruošdama kokį saldėsį) užvirkite cukrų su vandeniu ir pavirkite, kol ištirps cukrus. Sudėkite šokoladą ir kakavą, gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa. Dar karštu glajumi apliekite tortą ir palikite jį kelias valandas ilsėtis ir laukti išalkusių svečių :)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen