Mittwoch, 22. August 2012

Riterio pietūs

Toliau traukiu receptus iš savo lobių skrynelės. Šį kartą kiaulienos kepsnys su daržovėmis, keptas orkaitėje. Pasigaminti nesunku, ir netenka ilgai stovėti prie puodų. Paprasta, bet labai skanu!

Receptas 

 

Apie 1 kg kiaulienos kumpio, nugarinės ar sprandinės, jei mėgstate riebiau
Druskos
Pipirų
Aliejaus

Garnyrui

4-5 morkų
2 pankolio šaknys
6-7 bulvės
1 saldžioji bulvė
saują džiovintų slyvų ar razinų
1-2 raudonieji svogūnai (jei mėgstate)
6 v. š. aliejaus
druskos
juodųjų bei kvapiųjų pipirų
raudonosios paprikos miltelių
Šviežių petražolių

Kiaulieną apkepkite iš visų pusių labai karštoje keptuvėje (mėsą dėkite jau į įkaitintą keptuvę!), tai truks kelias minutes. Nuimkite nuo viryklės ir gerai pabarstykite druska bei pipirais. Į kepimo formą ipilkite aliejaus ir įdėkite kepsnį. Kepkite apie valandą (priklausomai nuo mėsos dydžio) 200 ° C orkaitėje.
Pasiruoškite daržoves: bulves, saldžiąsias bulves, pankolio šaknis, morkas nulupkite, nuplaukite, supjaustykite stambiais gabalais ir įdėkite džiovintas slyvas (man teko dėti tik 2, nes kažkas suvalgė kitas :)) - tad įbėriau razinų papildomai). Daržoves sudėkite į didelį indą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, maltais kvapiaisiais ir juodaisiais pipirais, paprikos milteliais, gerai išmaišykite ir sudėkite ant kepimo skardos. Įdėkite į orkaitę, kur jau (greičiausiai apie 10-15 miučių) kepa mėsa. Daržovės iškeps per 35-40 minučių. Tiekite ant didelės lėkštės. Patiekalą pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Skanaus!


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen