Toliau traukiu receptus iš savo lobių skrynelės. Šį kartą kiaulienos kepsnys su daržovėmis, keptas orkaitėje. Pasigaminti nesunku, ir netenka ilgai stovėti prie puodų. Paprasta, bet labai skanu!
Receptas
Apie 1 kg kiaulienos kumpio, nugarinės ar sprandinės, jei mėgstate riebiau
Druskos
Pipirų
Aliejaus
Garnyrui
4-5 morkų
2 pankolio šaknys
6-7 bulvės
1 saldžioji bulvė
saują džiovintų slyvų ar razinų
1-2 raudonieji svogūnai (jei mėgstate)
6 v. š. aliejaus
druskos
juodųjų bei kvapiųjų pipirų
raudonosios paprikos miltelių
Šviežių petražolių
Kiaulieną apkepkite iš visų pusių labai karštoje
keptuvėje (mėsą dėkite jau į įkaitintą keptuvę!), tai truks kelias minutes. Nuimkite nuo viryklės ir gerai pabarstykite druska bei pipirais. Į kepimo formą ipilkite aliejaus ir įdėkite kepsnį. Kepkite apie valandą (priklausomai nuo mėsos dydžio) 200 ° C orkaitėje.
Pasiruoškite daržoves: bulves,
saldžiąsias bulves, pankolio šaknis, morkas nulupkite, nuplaukite,
supjaustykite stambiais gabalais ir įdėkite džiovintas slyvas (man teko dėti tik 2, nes
kažkas suvalgė kitas :)) - tad įbėriau razinų papildomai). Daržoves sudėkite į didelį indą, apšlakstykite
aliejumi, pabarstykite druska, maltais kvapiaisiais ir
juodaisiais pipirais, paprikos milteliais, gerai išmaišykite ir sudėkite ant
kepimo skardos. Įdėkite į orkaitę, kur jau (greičiausiai apie 10-15 miučių) kepa mėsa. Daržovės iškeps per 35-40 minučių. Tiekite ant didelės lėkštės. Patiekalą pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen