Montag, 27. August 2012

Obuolių uogienė su imbieru

O idėja kilo iš būtinybės suvartoti kaimynės dovanotus obuolius iš josios sodo. Kadangi jie nepurkšti, tai tie obuoliai tikrieji, "senoviškieji" (tokių Vokietijos parduotuvėse sunku rasti, nes ten visi vaškiniai, tiek savo išvaizda, tiek skoniu...nebent pirkti pas ūkininkus arba bio parduotuvėse). Pasitaikė kaimynės obuoliuose ir kirminukų, ir šiaip skylučių ir rudų plėmukų :) Taigi, pagalvojau, ką čia iš jų išsivirti, ir nusprendžiau, kad pasigaminsiu uogienės. Paprastos nenorėjau, o kadangi vis ruošiuosi, ruošiuosi... kepti macarons (kiaušiniai jau ištraukti iš šaldytuvo, gal rytoj..?), pamaniau, jog visai skanu būtų suderinti saldumą, rūgštumą ir aštrumą, o rezultatą panaudoti imbierinių macarons pertepimui.


Receptas


apie 1 kg nuplautų, nuskustų, kubeliais pjaustytų obuolių
apie 300 g uogienių cukraus (aš naudojau 3:1)
1 a. š. malto imbiero
žiupsnelis malto muskato
1 citrinos žievelė bei gabaliukai (žievelę nutarkavau, tas baltas karčiąsias citrinos dalis apipjausčiau, o pačią citriną supjausčiau smulkiai ir, išėmusi sėklas, įmaišiau į obuolius)
vanilės ankštis (suvartojau tas likusias vanilės ankštis, kurių minkštimo reikėjo J. Oliver pudingui)


Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirkite ir pavirkite apie 10 minučių, kol obuoliai suminkštės. Skanaus! Mes jau ragavome, ir vienu stiklainiuku liko mažiau :)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen