Montag, 27. August 2012

Citrininė višta su polenta bei špinatais pagal Jamie Oliver

Savaitgalį nusprendžiau kepti vištą pagal Jamie Oliver receptą. Apskritai patiekti šį paukštį mūsų namuose nėra taip paprasta, kadangi mano vyras jo nemėgsta (atsivalgė vaikystėje ;) ). Ir negaminu vištienos dažnai, nors pati nesu nusiteikusi prieš gerai paruoštą. Vyras valgė, ir netgi pasigardžiuodamas, o aš buvau nustebusi, kokia ji aromatinga ir minkšta (Jamie Oliver buvo teisus, girdamas gamybos būdą savo laidoje).


Receptas


apie 1,5 kg išvalytos vištos
druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus
apie 100 g + 30 g sviesto
500 ml pieno
6 česnako skiltelių
2 citrinų
1 saują šalavijų (aš turėjau šalavijo, čiobrelio, rozmarino)
1 cinamono lazdelė
pergamentinio popieriaus

apie 300-400 g šviežio špinato
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
tarkuoto muskato
šlakelio citrinų sulčių

250 g polentos (kukurūzų miltų)
1 l vandens
100 g tarkuoto parmezano
druskos
40 g sviesto

Nulupkite citrinų žieveles bulvių skustuku (jų prireiks vėliau, tad neišmeskite). Citrinų griežinėliais bei koteliais nuo šalavijų (ir čiobreliais bei rozmarinais, jei norėsite) įdarykite vištą. Apšlakstykite paukštieną aliejumi, įtrinkite druska bei pipirais ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su 100 g sviesto iš abiejų pusių. (J. Oliver apkepė kepimo formoje, po to nupylė apskrudusį sviestą). Kepimo formą ištepkite sviestu (apie 30 g), įdėkite vištieną, citrinų žieveles, šalavijų lapelius, česnako skilteles bei cinamono lazdelę (aš neturėjau, tad įbėriau truputį malto cinamono) ir supilkite 500 ml pieno. Kepant vištienai, pienas susitrauks nuo citrinų, ir turėsite nelabai išvaizdų, bet labai gardų padažą. Sudrėkinkite pergamentinį popierių ir juo apdenkite formą - višta bus apskrudusi, bet neišgaruos pienas. Taip paruoštą paukštieną kepkite 190 °C orkaitėje 1,5 valandos.

Ingredientai vištai
Vištą apkepkite ant sviesto
Įdėkite į kepimo formą, užpilkite pienu, sudėkite prieskonius
Taip atrodo iškepusi. Ir tas padažas...
Likus 15 minučių kepti, pasigaminkite polentą bei špinatus. Užvirinkite 1 l vandens, pasūdykite, viena kryptimi įmaišykite polentą (kad nesusidarytų gumulėlių), sumažinkite viryklės tempertatūrą ant minimumo ir karts nuo karto pamaišydami virkite apie 10 minučių, įpilkite papildomai vandens, jei matote, kad košė per daug tiršta. Baigus virti įmaišykite sviestą bei tarkuotą parmezaną.

Polenta
Virkite apie 10 min. ant silpnos ugnies
Pagardinkite sviestu bei parmezanu
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatus. Paskaninkite druska, pipirais bei maltu muskatu (nepadauginkite). Kai špinatai sukris, jie paruošti - nereikia ilgai troškinti. Pašlakstykite špinatus pusės citrinos sultimis ir... galite tiekti pietus :)

Kai špinatas sukris, jis jau paruoštas
SKANAUS!





1 Kommentar: