Montag, 19. November 2012

Budino di ricotta

Dar vienas receptas iš knygos "Die echte italienische Küche". Ricottos sūrio pudingas su cukruotais vaisiais - nemaniau,  kad bus taaaaip skanu, ir šį desertą tikrai gaminsiu pakartotinai :)


Receptas


400 g ricotta sūrio
tarkuota citrinos žievelė (chemiškai neapdorota)
200 ml pieno
4 kiaušiniai
2 v. š. razinų
20 ml romo
30 g cukruotų citrinų žievelių
30 g cukruotų apelsinų žievelių
3 v. š. manų kruopų
4 v. š. cukraus pudros + cukraus pudros pabarstymui
1/4 a. š. cinamono
sviesto ir miltų kepimo formai
cukruotų vaisių, pistacijų puošimui


Razinas užpilkite romu ir palikite išmirkti. Smulkiai sukapokite cukruotas citrinų ir apelsinų žieveles (kadangi mūsų mažajam labai patinka kraustyti stalčius, pasigedau citrinų, tad naudojau tik apelsinų žieveles :)). Nutarkuokite citrinos žievelę.

Užvirinkite pieną, įmaišykite manų kruopas, nukelkite nuo viryklės ir palikite išbrinkti bei atvėsti. Orkaitę įkaitinkite iki 175 ° C.

Dubenyje sumaišykite ricotta sūrį, 4 v. š. cukraus pudros, 1 kiaušinį bei 3 trynius, cukruotas citrinos bei apelsino žieveles, išmirkytas razinas, cinamoną ir tarkuotą citrinos žievelę. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite 3 kiaušinių baltymus. 



Į masę įmaišykite atvėsusius manus, o po to išplaktus baltymus. Pudingo arba kitą kepimo formą (1,5 l tūrio) ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir supilkite pudingą. Formą dėkite į vandens vonelę (aš paėmiau didesnę kepimo formą, įpyliau į ją apie 1 l karšto vandens ir įstačiau į ją formą su pudingu).




Kepkite pudingą orkaitėje 1 valandą. Manasis įtrūko, bet išvertus pudingą to nesimatė :). Pudingą išimkite iš formos (knygoje nerašo, šiltą ar šaltą, aš verčiau atvėsusį ir tai nebuvo paprasta), pabarstykite jį cukraus pudra ir puoškite cukruotais vaisiais bei riešutais.



Desertas buvo labai aromatingas, švelnaus kreminio skonio. Likome visi sužavėti :)

Skanaus!







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen