Samstag, 10. November 2012

Orkaitėje kepti varškėtukai su rozmarinais



Savo gimtadienio proga gavau "Virtuvės mitų griovėjų" (Alfo Ivanausko, Ali Gadžijevo ir Martyno Praškevičiaus) knygą "7 ingredientai" - nuo labai mielos draugės :). Visi receptai atrodo tokie paprasti, o maistas nuotraukose - gardus, viliojantis išbandyti. Taigi vieną vakarą iškepiau orkaitėje varškėtukų su rozmarinais. Ir mums visiems labai patiko (man ypač tuo, kad jie nebuvo kepti riebaluose ir kad nereikėjo stovėti prie keptuvės).

Receptas (2 asmenims)


1 pakelis neriebios varškės (180 g)
2 kiaušiniai
1 v. š. cukraus
2 šakelės šviežių rozmarinų (aš naudojau smulkintus džiovintus)
1,5 stiklinės miltų
0,5 a. š. kepimo miltelių
druskos

Varškę išmaišykite su kiaušiniais, žiupsneliu druskos bei cukrumi, suberkite rozmarinų lapelius bei pusę kiekio miltų, išmaišytų su kepimo milteliais. Ant stalo, pabarstyto likusiais miltais, sukrėskite tešlą ir išminkykite (stalą papildomai pabarsčiau miltais, kad neliptų varškėčiai). Iš tešlos suformuokite varškėtukus, sudėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 10-12 minučių 180 ° C orkaitėje, kol gražiai apskrus. Mes valgėme su vyšnių bei apelsinų (labai gerai derėjo su lengvu rozmarino skoniu) uogiene.


Skanaus!

P.S. Aš naudojau 250 g varškės, ir atitinkamai daugiau miltų.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen